
Welkom bij The Dough Gurus
Inspirerende zuurdesem pizzaworkshops @ Maastricht
Ons doel: het ambacht van zuurdesembrood en pizza met passie beoefenen én dit vakmanschap met enthousiasme delen met anderen.
Flour to the People!
Over ons..
Onze gezamenlijke droom ontstond vanuit de zoektocht naar avontuur, het najagen van een passie, en de wens om iets nieuws en unieks neer te zetten. Zo werd in 2025 ‘The Dough Gurus’ geboren: twee vrienden, twee deegliefhebbers, verenigd door een gedeelde liefde voor zuurdesembrood en pizza – en dat alles het liefst in goed gezelschap, met een glas wijn en een flinke dosis plezier.
​
We richtten The Dough Gurus op met één helder doel voor ogen: het ambacht van zuurdesembrood en pizza met passie beoefenen én dit vakmanschap met enthousiasme delen met anderen.
The Dough Gurus Lex & Camille
Lex.
Geboren en getogen in het mooie Maastricht, met een diepe liefde voor mijn stad. Die liefde deel ik met Zuid-Afrika – het geboorteland van mijn partner in crime, Jaime.
Mijn passie voor het maken van zuurdesembrood en pizza vormt de kern van wat ik doe, maar mijn nieuwsgierigheid stopt daar niet. Het ontdekken van nieuwe landen en culturen inspireert me telkens weer. Het leukste is het ontmoeten van nieuwe mensen en daarmee je eigen perspectief te vergroten.
Verder geniet ik volop van het leven, vooral van kostbare momenten met familie en vrienden – het liefst onder het genot van een goed glas wijn, een mooie whisky of een glaasje limoncello, die ik het liefst zelf maak met citroenen uit Italië!​​​​​

Mijn motto: Geniet nooit met mate!

Camille.
Geboren en getogen in het bourgondische Maastricht ben ik een levensgenieter met een passie voor smaak en ambacht. Vooral het werken met deeg – en dan met name zuurdesem – biedt mij rust, creativiteit en een diep gevoel van verbinding met traditie en techniek.
​
Mijn liefde voor wereldkeukens bracht me onder andere naar Italië en China, landen die me niet alleen culinair, maar ook op cultureel vlak hebben geïnspireerd. Dankzij mijn Chinese partner woonde ik een tijd in China – een ervaring die mijn kijk op koken, reizen en het leven heeft verrijkt.
Of ik nu thuis kook, op reis ben of eeuwenoude technieken ontdek: voor mij draait het om beleving, verbinding en het delen van mooie momenten.